7 Maart Informatie-avond over traumatherapie EMDR

emdr traumatherapie nijverdalEmdr, velen hebben er wel eens van gehoord. Maar wat gebeurt er eigenlijk tijdens die therapie, en hoe werkt het? Hetty Nijmeijer legt het uit tijdens de informatie-avond op 7 maart a.s.

Geen enkel leven loopt over rozen. Bepaalde gebeurtenissen kunnen diep ingrijpen in het leven van mensen. Dit zijn vaak schokkende ervaringen, zoals een verkeersongeval of een geweldsmisdrijf of het zo nu actuele #metoo. Ook andere ervaringen zoals pesterijen of vernederingen in de jeugd kunnen veel invloed hebben gehad op de ontwikkeling van iemands leven.

Herinneringen aan deze gebeurtenissen kunnen ongewild, ineens weer boven komen, angstwekkende beelden (herbelevingen; ‘flashbacks’) en nachtmerries. Daardoor kunnen mensen psychische klachten ontwikkelen en ontstaan vaak vermijdingsreacties. Mensen gaan hun leven naar hun klachten inrichten.

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing en is een eerste-keuze behandeling voor mensen die last hebben van de gevolgen van ingrijpende of traumatische ervaringen. EMDR is een relatief nieuwe therapie die wetenschappelijk onderbouwd is.

De laatste jaren is de therapie verder ontwikkeld en wordt zij nu ook ingezet bij andere klachten zoals bijvoorbeeld een negatief zelfbeeld en rouw.

De belangrijkste insteek van de EMDR-therapeut is de cliënt te helpen de herinneringen aan deze gebeurtenissen te verwerken met de bedoeling de klachten te verminderen of te laten verdwijnen. Emdr is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

In mijn praktijk In-Tens Consultancy geef ik emdr-therapie. Ik vind deze therapie uitstekend om mee te werken omdat ze kortdurend is, de cliënt minder belast en de resultaten zeer goed zijn. Na elke sessie treedt verbetering op. Op woensdagavond 7 maart geef ik meer informatie over deze therapie in het Kenniscentrum, Rijssensestraat 46 in Nijverdal en beantwoord ik graag uw vragen. Aanvang: 20.00 uur, inloop 19.30 uur. Kosten 5 euro incl. een kop koffie of thee.

Hetty Nijmeijer is expert op het gebied van stress- en burnoutbegeleiding. Haar werkwijze kenmerkt zich door een grote betrokkenheid bij de cliënt in combinatie met haar deskundigheid. Zij geeft in haar praktijk coaching en therapie voor stress- en burnoutklachten, traumabehandeling d.m.v. emdr en loopbaancoaching. Zij is daarnaast bekend om haar specialisme: het coachen van hooggevoelige mensen (HSP’ers). Regelmatig geeft zij de workshop ‘Hooggevoeligheid in balans’.