In-Tens voor bedrijven

In-Tens voor bedrijven

Als coach begeleid ik voor verschillende organisaties mensen die burn-out dreigen te raken of met wie het om andere redenen niet goed gaat. Een stressconsultant is opgeleid tot het geven van voorlichting, training en individuele begeleiding  en kan op deze terreinen worden ingezet om het ziekteverzuim naar beneden te brengen en stressgevoelige ‘punten’ om te buigen tot stabiele factoren.

Ik sta een heldere, duidelijke aanpak voor, waarin vooral praktisch wordt gewerkt. Daarnaast bied ik mijn cliënten tijdens het coachingstraject de mogelijkheid per email of telefoon contact met mij te onderhouden op momenten dat zij dat nodig hebben. Hier heb ik uitstekende ervaringen mee. Het geeft cliënten een steun in de rug. Voor elke cliënt maak ik een persoonlijk plan van aanpak. Alvorens het traject met uw werknemer in te gaan, ontvangt u van mij een offerte.

 

Training

Bedrijven

In een training van In-Tens Consultancy doen werknemers kennis en inspiratie op welke zij zowel in het bedrijf als in hun dagelijks leven direct kunnen toepassen. In-Tens Consultancy biedt u  trainingen op maat over stress, werkdruk, burnoutpreventie, ontspanning, enz.

 

Online training
Er zijn zowel online-trainingen als groepstrainingen mogelijk. In een online training krijgt uw werknemer gedurende een aantal weken een mail met informatie, tips en oefeningen. Bijvoorbeeld ‘Meer plezier en minder stress’, ‘Ontspannen, hoe doe je dat?’ en ‘Maak je hoofd leeg’. De trainingen kunnen gevolgd worden met of zonder begeleiding.

Groepstraining
In een persoonlijk gesprek worden uw wensen geïnventariseerd, ik denk met u mee en bied u een training op maat voor uw bedrijf. Ik vind het belangrijk te luisteren naar wat u met de training wil bereiken. Dat doel staat voorop. Het is ook mogelijk een reeds bestaande training te kiezen: ‘Leven en werken in balans’ en voor leidinggevenden ‘Herkennen van stresssignalen’.

 

Stress en preventie

Ik ben afgestudeerd op het onderwerp ‘Werkstress’. Bijzonder opvallend vond ik het gegeven dat organisaties jaarlijks miljoenen uitgeven aan ‘cure’ maar nauwelijks iets aan preventie doen. Het is mijn visie dat preventie van stress veel leed kan voorkomen. Voor werknemers maar ook voor werkgevers. Investeren in preventie loont! Uit mijn onderzoek werd duidelijk dat veel bedrijven, zowel profit als non-profit, denken de zaken goed geregeld te hebben. Er is vaak een contract met een Arbo-dienst, een pago wordt uitgevoerd en anders luistert personeelszaken wel. Maar de mensen op de werkvloer vertelden me andere verhalen…

Daarom vind ik het belangrijk in een organisatie vast te stellen waar de knelpunten met betrekking tot stress liggen en op welke manier deze invloed hebben op de hoogte van het ziekteverzuim. Dit kan te maken hebben met arbeidsomstandigheden of –inhoud, maar ook met menselijke factoren als samenwerkingsverbanden en individuele draagkracht.

Loopbaancoaching

Een loopbaanadviseur is soms een welkome aanvulling in uw organisatie. U kunt In-Tens Consultancy inschakelen als u met een medewerker overeen bent gekomen dat andere arbeid meer passend is. Mijn visie is dat mensen met plezier mogen leven èn werken. Als zij het werk doen waar hun hart naar uit gaat, hebben zij een fantastische baan en hebt u gemotiveerde medewerkers. Uw bedrijf boekt betere resultaten.

Een coachingstraject is een relatief kleine investering in human capital. Als werkgever ontvangt u relevante rapportage en advisering.

Wilt u weten of In-Tens Consultancy iets voor uw bedrijf kan betekenen? Neemt u dan vrijblijvend contact op.

Laatste berichten