Stress en burnout

Stress en burnout

Stress is niet zo ongezond als velen denken, we hebben een beetje stress nodig om te kunnen functioneren. Het zet aan tot prestaties. Maar als de stress groter en chronisch wordt, treden klachten op. Bijvoorbeeld moeite met concentreren, moeite met in- en doorslapen, hoofdpijn (migraine), rugpijn, sneller geïrriteerd raken, piekeren, gejaagdheid, onzekerheid, vermoeidheid, minder plezier in het werk, sneller emotioneel worden, enzovoort.

Herkent u deze klachten?

Ze zijn een teken: we vragen teveel van onszelf, teveel gedurende een te lange periode.
Overspannenheid en burn-out kunnen het gevolg zijn.

Stress en burn-out coaching en therapie

Functioneert u niet meer zoals u gewend was of zoals u zou willen, dan gaan we samen bekijken hoe u uw doel kunt bereiken. Door middel van een intakegesprek krijg ik een goed beeld van uw situatie. Hierna stel ik een plan van aanpak op dat met u wordt besproken. Voor elke cliënt wordt een individueel plan opgesteld zodat de klachten c.q. problemen zo spoedig mogelijk beter hanteerbaar worden gemaakt. Ik werk resultaatgericht met praktische èn leuke methoden. Een heldere aanpak met aandacht en rust.
Theorie over stress geeft inzicht, praktische oefeningen helpen u om sneller in balans te komen.

Achtergrond en opleiding

Als coach en therapeut heb ik professionele opleidingen op HBO-niveau met succes afgerond. Hierdoor ben ik een specialist op het gebied van stressgerelateerde klachten, overspannenheid en burnout. Geen medicus, maar wel gedegen vakkennis van stressfysiologie, stresspathologie en voeding. Tevens heb ik de opleiding Psychosociale en medische basiskennis gevolgd. Op een heldere manier breng ik lichamelijke, emotionele en mentale stressgerelateerde klachten in kaart. Naast gedragsmatige en werkgerelateerde klachten worden ook stressgerelateerde klachten die liggen op het gebied van bezieling en bezinning inzichtelijk gemaakt. Jaarlijks volg ik met veel plezier bij- en nascholingen. Ik ben o.a. lid van de Expert-groep Stress en beroepsvereniging VIV.

Laatste berichten