Sabaaydi… een bijzondere en diep ontspannende massage

Sabaaydi… een bijzondere en diep ontspannende massage

Sabaaydi is afgeleid van de term Sawaaydi wat betekent: “ik wens je geluk, gezondheid en een goed leven”. Deze massage is ontspannend voor lichaam en geest. Sabaaydi werkt met kruidenstempels, dit zijn zakjes met kruiden die in een witte doek gebundeld zijn en aan de bovenkant dicht gebonden met een touwtje. Met de verwarmde stempels wordt de rug gemasseerd. Tijdens de kruidenstempelmassage komen de werkzame stoffen uit de verwarmde en vochtige kruiden vrij die zorgen voor onder andere een intensieve dieptereiniging. Door het openen van de poriën kunnen afvalstoffen makkelijker en sneller worden afgevoerd. De stofwisseling wordt geoptimaliseerd en de doorbloeding gestimuleerd. Het kruidenmengsel heeft een heilzame werking voor de spijsvertering en bevordert de algehele weerstand. Deze heerlijk geurende, therapeutische kruidenstempel massage helpt bijzonder goed tegen stress en brengt je geest en lichaam weer in balans.

SabaaydiDe massagevorm is ontstaan in Thailand als een stevige massage. Voor de westerse mens voelt dit meestal niet ontspannend. Daarom is de massage aangepast. Het heeft kenmerken van Ayurvedische en Chinese geneeskunst wat betreft de aandacht voor de drukpunten en meridianen. Na de kruidenstempel-massage, wordt het lichaam gemasseerd met warme olie. Hierdoor wordt met name het zenuwstelsel vrijwel direct gekalmeerd. Mede door de oliemassage worden afvalstoffen losgemaakt en blokkades opgeheven.

Sabaaydi

 • Vitaliserend en activerend
 • Helpt tegen stress en spanningen
 • Helpt bij ontgiften
 • Bevordert de spijsvertering
 • Verhoogt de weerstand
 • Afvalstoffen kunnen het lichaam beter verlaten
 • Geeft een diepe ontspanning
 • Helpt bij een betere doorbloeding
 • Geeft een beter emotioneel welzijn

Kortom, Sabaaydi heeft een diepe, warme, reinigende en helende werking.

Voor wie is deze massagevorm geschikt?

Iedereen kan in principe deze massage ontvangen. Hieronder staan echter wel enkele contra-indicaties vermeld. Omdat de massage zo bijzonder ontspannend is, is ze bij uitstek geschikt voor mensen die meer ontspanning in lijf en geest willen ervaren. Ook mensen die last hebben van migraine, vermoeidheid, oedeem, spierklachten, fybromyalgie en reuma hebben baat deze behandeling.

Kruiden?

KruidenAls gecertificeerd Sabaaydi-masseur, gebruik ik uitsluitend de Sabaaydi-kruidenstempels. De kruiden worden in Thailand voor de bloeitijd geoogst, omdat ze dan beschikken over hun volle aroma. Daarna worden ze gedroogd en verwerkt tot stempels. Het volle aroma van de kruiden komt pas vrij bij de behandeling. Ik vind het prettig om te weten dat de verwerking van de kruiden onder toezicht staat van het Thaise ministerie van gezondheid. Voor de massage worden de kruiden gestoomd, zodat met warme stempels wordt gewerkt en de kruiden hun werk kunnen doen. De stempels bevatten de volgende kruiden: kurkuma of ook wel geelwortel genoemd, kamfer, tamarinde, citroengras, gember, accacia concinna, patchoulli, kaffir limoen ook wel wilde limoen genoemd en pandanblad.

Hoe gaat zo’n massage?

Een korte intake vind ik belangrijk. We kijken samen naar eventuele contra-indicaties. Zittend in een fauteuil krijg je een lekker warm voetenbad, een kopje thee erbij en je komt vanzelf al in de rust. Ik droog je voeten af en daarna mag je plaats nemen op de zeer aangename massagetafel. Ik dek je lekker onder en leg een warme gerstenzak op je voeten. Vervolgens verwarm ik je rug met een vochtige warme doek. Dan is het tijd voor de heerlijke warme kruidenstempelmassage waarmee je gehele rug behandeld wordt. Daarna komt de oliemassage. De massagetechnieken komen voor een deel uit de ayurveda, deze worden bijna altijd met olie gedaan. Ik gebruik o.a. rijstbrandolie met een vleugje kokosolie en amandelolie. De rug en bovenarmen worden gemasseerd. Vervolgens vraag ik je om op je rug te komen liggen zodat ik je hoofd kan masseren waarbij ook de hoofdhuid met je haar zachtjes meegenomen wordt. Tenslotte zijn de voeten en een deel van de benen aan de beurt. Eerst doe ik beide benen, daarna één voor één beide voeten. Als de massage ten einde is, mag je even lekker blijven liggen. Ik maak een kopje thee voor je tot besluit.

Wat zijn de kosten en krijg ik het vergoed?

Voor in totaal anderhalf uur ontspannen genieten betaalt u € 70. Er is geen vergoeding meer vanuit uw ziektekostenverzekering.

Contra-indicaties voor Sabaaydi-massage

Het wordt afgeraden een massage te ontvangen als u ziek bent. Verdere contra-indicaties zijn: epilepsie, trombose, zwangerschap, na een recente operatie i.v.m. littekenweefsel, mensen met een pacemaker, hartritmestoornissen, psychose of eerdere psychoses en mensen die onder psychiatrische behandeling zijn. Mensen die een chemokuur ondergaan en graag een massage tussen de kuren in willen, kunnen het beste eerst contact opnemen met hun behandelend arts opnemen en dit met hem of haar overleggen. Dit geldt ook voor u als u twijfelt aan uw gezondheid, overleg dan eerst met uw arts.

Hoe vaak moet ik gemasseerd worden?

Dat hangt af van je klachten. Bij mensen met verhoogde spanning, spierklachten etc. bijvoorbeeld eens in de week, mensen die geen klachten hebben maar graag in de ontspanning willen blijven, is eens per 6 weken voldoende.

Kan ik ook alleen een hoofd-, rug- of voetenmassage krijgen?

Ja, dat is mogelijk. De kruidenstempelmassage wordt echter alleen in combinatie met de oliemassage van rug, hoofd en voeten gegeven.

Handig om te weten

 • Gebruik voor de massage slechts een lichte maaltijd.
 • Wilt u ervoor zorgen dat u gewassen of gedoucht bent voordat u komt?
 • Neem na een massage tijd voor u zelf: geniet na van de massage door wat te rusten, drink wat meer water en/of thee.
 • Er blijft wat olie achter op uw lijf, dit is niet erg, de olie bevat stoffen die goed zijn voor uw huid. U hoeft niet direct te douchen. Het is prettig om voordat u gaat slapen een douche te nemen zodat de poriën ’s nachts open zijn
 • Na deze massage kan uw lichaam reageren: altijd is er ontspanning soms met een gevoel van vermoeidheid of juist met meer energie, sommigen slapen dieper en dromen meer, de kleur van de urine kan donkerder zijn en er kan meer ontlasting optreden, menstruatie kan eerder komen.

Vragen of een afspraak maken? Neem gerust contact op.

Laatste berichten